Ετικέτες

, , , , , , , ,

Έχουμε φτάσει στο 2009 και η χώρα είναι ακέφαλη, χωρίς τον παραμικρό προγραμματισμό σε οτιδήποτε. Χρόνια έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν θα φτάσουμε επίπεδα πολιτισμένων χωρών αλλά σιγά –σιγά το σιγουρεύω.

Έφτασε το 7% το ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση αμέσως ενστερνίστηκε το πρόγραμμά του όσον αφόρα τους μετανάστες. Ένα μήνα μετά τις εκλογές λοιπόν είδαμε μπάτσους να κάνουν αυτά που βλέπουν στις ταινίες και να εκκενώνουν κτίρια και να μαζεύουν χιλιάδες μετανάστες. Αυτά έφτασαν στις κάμερες…Μετά τι, και ποιο σημαντικό ερώτημα… που?

Αφού λοιπόν μάζεψαν χιλιάδες ανθρώπους δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο για το που θα πάνε και τι θα κάνουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γεμίσουν τα κρατητήρια πολλών τμημάτων με μετανάστες και τα κέντρα υποδοχής, όπως τα ονομάζουν, μόνο που εκεί η πληρότητα φτάνει το 200%… Στοιβαγμένοι μένουν μέσα στους χώρους αυτούς, Αύγουστο μήνα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Για να δημιουργηθούν λοιπόν κενές θέσεις στα χρειάζεται ένα σύστημα αλυσιδωτών μετακινήσεων. Οι επαναπροωθήσεις, και οι απελάσεις είναι οι δημοφιλείς τρόποι που χρησιμοποιούνται για να αποσυμφορούνται οι χώροι κράτησης. Πραγματοποιούνται επίσης αλλεπάλληλες μεταγωγές από περιφέρεια σε περιφέρεια ώστε να βρεθεί περισσότερος χώρος για όλους.

Ακόμη και μετά από όλα αυτά ο Μαρκογιαννάκης δηλώνει ότι οι δύο πρώτοι χώροι κράτησης σε Ριτσώνα και Ασπρόπυργο θα είναι έτοιμοι για λειτουργία στις 5 και 15 Σεπτεμβρίου.

Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του κράτους μας αναγνώστη μου, ψηφοθηρικά σκηνικά μπροστά στις κάμερες και πίσω από αυτές δεν ξέρει απλά κανένας τι να κάνει.

Advertisements