Ετικέτες

, , , , , , ,

DSC00773

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Ένα γνωστό δημοσιογραφικό δόγμα ειπωμένο απο τον Ου.Έκο  λέει ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Σκέφτομαι ότι πιο πολύ έτσι θέλουν να είναι οι δημοσιογράφοι για να μην φορτώνονται δουλειά καλοκαιριάτικα, παρά ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα οι ειδήσεις που έχουμε τα τελευταία χρόνια τον Αύγουστο δεν είναι και οι καλύτερες.

Χίλιες φορές δηλαδή να μην είχαν δουλεία…

15/08/2005

010629_0904300900

Έλληνες και Κύπριοι οι 115 από τους νεκρούς

Ο βοηθός αρχηγός Αστυνομίας, Χαράλαμπος Κουλέντης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τον τελικό κατάλογο των επιβατών του μοιραίου αεροπλάνου, σ’ αυτό επέβαιναν 20 άτομα κάτω των 16 ετών, πέντε άτομα μεταξύ 16-18 ετών και 78 ενήλικες.

Μιλώντας στο ημικρατικό ΡΙΚ, ο κ. Κουλέντης είπε ότι, με βάση τα στοιχεία του καταλόγου, οι 99 από τους επιβάτες είναι Κύπριοι και 16 πιθανότατα Ελληνες.

Δυστηχώς ακόμα τρέχουν,μετά απο 4 χρόνια…


5/08/ 08

Νέκρος έπειτα απο ξυλοδαρμό Αυστραλός τουρίστας στην Μύκονο

image

Συμπληρωματικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αναμένεται να ασκηθούν εναντίον των κατηγορουμένων για το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Αυστραλού στη Μύκονο. Συνάντηση του υπ.

Υγείας με τον τραγικό πατέρα

Τουλάχιστον βγήκε και ένα καλό με αυτή την ιστορία.

Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2007

Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης δαυΕλλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως το μήνα Αύγουστο, έκαψαν συνολικά εκτάσεις 268.834 εκταρίων, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες πλήγηκαν αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της έξαρσης των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα όμως τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, επισήμαναν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών το οποίο τέθηκε σε ισχύ, αλλά και την έλλειψη επαρκών δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί η φονική καταστροφή.

Αυτά μου ήρθαν εύκολα στο μυαλό μου από τα τελευταία καλοκαίρια. Μακριά από εμάς άλλη φορά…

Άντε να θυμηθούμε και ένα καλό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2004 σε μια αντίστροφη μέτρηση είκοσι οχτώ δευτερολέπτων — ένα δευτερόλεπτο για το κάθε ένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκε μέχρι τον τελευταίο που φιλοξένησε η Αθήνα — από ήχους που δίνουν το ρυθμό ενός ενισχυμένου κτύπου της καρδιάς.

Advertisements