Ετικέτες

, , , , ,

οικονομια

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι ο κόσμος βλέπει λιγότερο τηλεόραση. Δεν πολυασχολείται με τις ειδήσεις, εκτός σοβαρών απροόπτων, και τότε είναι και η εποχή που η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να περάσει στην ζούλα διάφορα νομοσχέδια που το χειμώνα έπεφταν πάνω στις φωνές των απεγνωσμένων με αυτά που συμβαίνουν γύρω τους πολιτών.

«Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μπορούν να επιχορηγούνται από κάθε είδους πιστώσεις Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς και ιδίως πολιτιστικοί σύλλογοι οπουδήποτε κι αν έχουν την έδρα τους, ιδίως στην περίπτωση που αναπτύσσουν σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα, ανάπτυξη του αθλητισμού, μελέτη οικολογική και προστασία περιβάλλοντος και Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα που χρήζουν έργου συντήρησης και αποκατάστασης».

Με τη διάταξη αυτή λοιπόν δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομίας να μοιράζει με δικές του αποφάσεις, χωρίς κριτήρια  κάθε είδους φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που εξυπηρετούν πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς σκοπούς, καθώς και εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ μιλάμε ότι πάνε να στήσουν μια βιομηχανία ρουσφετιών με απόλυτο υπεύθυνο, σε βαθμό δικτάτορα, τον υπουργό. Τα χρήματα τα οποία θα διαχειρίζεται θα είναι αυτά που ακούμε κατά καιρούς ότι μεγαλώνουν το κρατικό έλλειμμα. Είναι προφανές πλέον ότι η ΝΔ οδεύει προς εκλογές και μετά το ένα και βαλε εκατομμύριο χαμένους ψήφους που είδε ότι λείπουν στις Ευρωεκλογές κάνει τα πάντα για την εξαγορά κάποιων από αυτών.

Advertisements