Ετικέτες

, ,

Να κράξουμε άλλο λίγο… Ζούμε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της ΕΕ, στον 21ο αιώνα εδώ και μια δεκαετία. Θα φανταζόταν κανείς ότι οι κάτοικοι αλλά και οι κυβερνώντες την χώρας αυτής θα έπρεπε να είναι ανοιχτόμυαλοι, προοδευτικοί και με τάσεις εκσυγχρονισμού, για το καλό όλων μας.

Αμ δε…Υπάρχει ακόμα στην μέση η εκκλησία, που για να μην χάσει ψήφους η εκάστοτε κυβέρνηση δεν της χαλάει χατίρι καθώς είναι νωπές ακόμα οι μνήμες των 3,5 εκατομμυρίων υπογραφών του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες.

Έρχεται λοιπόν ο Γαβράς, καταξιωμένος σκηνοθέτης παγκοσμίως, εννοείται όχι όμως στην Ελλάδα (που ασχολείται μόνο σε ποια μπουζούκια θα πάει το βράδυ) και δημιουργεί ένα βίντεο με ιστορικά γεγονότα για την Ακρόπολη, που παίζει στο νέο μουσείο να το δει και ο ξένος (και ο νεοέλληνας) να μάθει πως πέρασαν τα χρόνια πάνω από αυτό το μνημείο. Μέσα στο βίντεο λοιπόν παρουσιάζονται και κάποιοι ρασοφόροι παλαιοχριστιανοί όπως τους ονομάζει η Ιστορία να κατεβάζουν κάποια αγάλματα από τον Παρθενώνα, τους κόλαζε το γυμνό βλέπετε, και η εκκλησία τρελαίνετε μην της χαλάσει το ίματζ. Κινούνται αμέσως λοιπόν με επιστολές για προσβολή του θεσμού τους και η συνεχεία ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη.

Εννοείται πως πέρασε το δικό της σχεδόν άμεσα, και άρχισαν και τις επιστολές οι πολιτικάντζες ότι δεν τρέχει τίποτα και άλλα συναφή. Ο σκοταδισμός βασίλεψε για ακόμη μια φορά στην χώρα μας, σε άψογη συνεργασία εκκλησιάς – κράτους. Μπράβο μας… και σκατά στα μούτρα τους.

Advertisements