Ετικέτες

, , ,

Εν έτος 2009 και με τον πρώτο μαύρο πλανητάρχη στο τιμόνι της Αμερικής υπάρχουν ακόμα μπάτσοι που δεν σταματάνε να πουλάνε τσαμπουκά. Γυρνούσε σπίτι του ο άνθρωπος, καθηγητής του Χάρβαρντ αλλά δεν έχει και τόση σημασία, και τον συνέλαβε ο μπάτσος με την δικαιολογία ότι είχε διαρρήξει το σπίτι. Έτυχε βλέπεις η γειτονιά του καθηγητή (που προφανώς το φυσάει το χρήμα ) να είναι στέκι λευκών πλουσίων. Οπότε ο μπάτσος το θεώρησε κάπως περίεργο, και ενώ του έδειχνε χαρτιά και του εξηγούσε ποιος είναι αυτός τον πήγε στο τμήμα.

Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι μεμονωμένο, και αυτό είναι το πιο άσχημο. Απλά αυτό βγήκε παραέξω γιατί ο καθηγητής είναι προσωπικός φίλος του Ομπάμα και επειδή πήρε θέση και ο ίδιος για το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι αυτά τα φαινόμενα συνεχίζουν να είναι πραγματικότητα στην και καλά πιο φιλελεύθερη χώρα του κόσμου και μετά από τόσους αγώνες που έχουν γίνει και γίνονται ακόμα.

Λίγες μέρες νωρίτερα βέβαια είχαν και τα γενέθλια του Μαντέλα, που επειδή εκεί υπήρχαν και τα κανάλια όλοι ήταν μέσα στις γλύκες.

Το ίδιο περίπου καθεστώς ξεκάνει να γίνεται πιο έντονο και στο μέλλον θα γίνει σίγουρα ακόμα μεγαλύτερο με τους μετανάστες εξ ανατολής. Θα ισλαμοποιηθεί η Ευρώπη, θα σκουρύνουμε και άλλες τέτοιες φοβίες. Το θέμα είναι ότι εδώ δεν είναι τόσο φιλελεύθεροι και φοβάμαι πως οι αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις και τις αστυνομίες θα είναι ακόμα πιο σκληρά.

Ελπίζω ο Δεκέμβρης ο δικός μας και η εξεγέρσεις των Γάλλων να μας ανοίξουν τα μάτια.

Advertisements